Vi är på gång!

Styrelsen beslutade på mötet i torsdags att göra en avsiktsförklaring om att samarbeta med Zitius och Peab för att bygga fibernätet i vårt område snarast möjligt till bästa pris och största utbud av tjänsteleverantörer!  På samma sätt som de gör i Ny Fiber. Det kräver dock ett samarbete med andra fiberområden för att komma ner i ett riktig lågt pris. Så i morgon torsdag 19 november har vi möte med leverantörerna och representanter från andra fiberområden för att skapa ett riktigt bra erbjudande till oss!

Annat från mötet:
Bolagsverket godkände våra nya stadgar så nu är vi registrerade som Ekonomisk förening.

Vi beslutade också att medlemsavgiften för 2015 även avser 2016. Alltså 200 kr i medlemsavgift för resten av 2015 och hela 2016. Beslut om ev medlemsavgift för 2017 tas på årsstämman 2016.

8 thoughts on “Vi är på gång!

 1. Marita Eriksson says:

  Undrar hur läget är? Har inte sett att det händer något. När börjar man gräva?

 2. Hej Marita!
  Jo läget är under kontroll. Viktor på Peab har varit och projekterat hos en hel del fastighetsägare i Jössefors, men har inte hunnit med alla ca 116 hushåll än. Denna vecka blev han kallad på ett akutuppdrag i Dalarna så just nu står projektering stilla. Men som du kanske sett så har det levererats en del kablage till vårt platskontor vid gamla posten och enligt uppgift så startar grävningen nu på måndag den 16 maj och pågår förhoppningsvis för fullt fram till semesterperioden.

  Gå gärna med i vår Facebook-grupp som vi använder som vår huvudsakliga informationskanal.

  https://m.facebook.com/groups/766779890111414

  Frågor?

  Hälsningar
  Urban Andersson
  Jössebygdens Fiber
  070-533 48 82

 3. Marita Persson says:

  Hej. Nu går det olika rykten angående grävning. Vad är det som egentligen händer med den? Tycker att det är en för stor kostnad för att det inte ska kännas tryggt, att det kan krångla är en sak, men nu börjar det känns rörigt.

  Mvh
  Marita Persson

  • Hej Marita!
   Vet inte vilka rykten du hört, men det mesta går enl plan. Vad som krånglat lite är att tomtgrävningsmaskinen som skulle använts hade havererat och de fick börja gräva med minigrävare istället. Annars flyter allt på bra. Brunskogs Gräv har gjort ett bra jobb med grävning från Jössefors bort mot Västra Sunds-vägen och från Kyrkebyn till norra Kärrsmossen.

   I Jössefors Norra ska Arvika Kommunnäts entreprenör sköta grävningen, kanske att Brunskog skjuter till resurser där om det behövs för att komma i mål.

   Hör av dig om det är något mer du undrar på, Marita!

   Hälsningar
   Urban Andersson
   Jössebygdens Fiber
   Tel: 070-533 48 82

 4. Eva-Lena o Åke Gustafsson says:

  Hej!
  Börjar också bli lite oroliga då arbetet verkar ha stannat av helt. Rykten att grävningen inte har gjorts på rätt sätt florerar i bygden, skulle vara av intresse att få veta hur det ligger till. Det är trots allt mycket pengar som M.P påpekade i förra inlägget!

  • Hej Eva-Lena och Åke!
   Arbetet har inte stannat av och rykten att grävning inte gjorts på rätt sätt har inte nått oss i styrelsen i alla fall.

   Senaste veckorna har de grävt för stamledning i norra Jössefors, d v s från Folkets Hus och österut.
   Den här veckan gjorde de comeback i Kärrsmossen och har grävt från Bylunds och nästan fram till Samuelssons. I morse vid 7-tiden gick en grävmaskin förbi Solliden västerut för att fortsätta gräva över Fjället bort till Hultet. Vid kontakt med Peab har vi inte fått några indikationer än på att tidplanen inte kommer att hålla. De har självklart jättemycket att göra, men med lite extra insatser räknar med med att fibrera oss under 2016. Men det kan självklart alltid tillstöta problem som försenar det hela.

   Hälsningar
   Urban Andersson
   070-533 48 82

   • Åke Gustafsson says:

    Hej
    Ursäkta att vi undrar hur läget ser ut.
    Det sas att vi skulle ha klart till julen men det ser inte ut att hända något håller tidsplanen?
    Mvh
    Åke

    • Här kommer Peabs senaste inlägg i vår Facebook-grupp (gå med och ta del av nästan daglig info):

     ”Ser att det kommit många frågor och försöker svara på allt i detta inlägg

     Qmarket
     Era adresser finns med på Qmarket och ska ni beställa en tjänst så gör ni detta genom Qmarket för att garanterat få fibern att fungera direkt. Går man utanför Qmarket så kan det dröja upp till 4-5v innan man får tjänsten även om det är samma leverantör i båda fallen.

     Tomtgrävningar
     Börjar med tyvärr så är det just med tomtgrävningarna vi ligger efter, anledningen är att det sades en grej på uppstartsmötena och genomfördes på ett annat sätt som skapade lite ramaskri och därför pausade vi tomtgrävningarna och förhandlingar med att hitta nya grävlag gick inte så bra. Det innebär i sin tur att dagarna gick och när vi väl hittade en lösning så slog kylan till och vi tappade återigen massa dagar. I nuläget har vi två grävlag som gör allt de kan för att gräva tomterna för att vi ska kunna installera fibern till er så fort det bara går. Ser dock dystert ut med tanke på vädret och nu får man hoppas att man får igenom så mycket som möjligt men vi kämpar. Så exakt dag vet jag inte när men kommer men min kollega hör av sig till dem som sa under projekteringen att man vill att man hör av sig när det är dags.

     Installationer
     Systemet driftsattes idag i centrala Jössefors och det innebär att vi kommer börja boka installationer med medlemmarna i dessa områden. Sara min kollega har ringt en hel del av er och jag såg på listan att tisdagen fylldes på rätt bra och det blir en hel del som får fungerande fiber. Installationer sker tisdag till torsdag denna första rundan.

     Med det sagt så önskar jag er en trevlig sista månad på året.

     Mvh
     Christos Sakalakis
     Peab”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *