Fiberinfo december 2016

Bäste Fibermedlem,

Här kommer den information som vi kan förmedla efter vårt sista byggmöte med Peab för i år.

Byggnationen av nätet har pågått och pågår fortfarande. Att det blivit försenat har väl inte undgått någon.

Orsakerna till förseningen är flera och många har säkert åsikter om dessa, vilket i sin tur talar om ett stort engagemang för byggnationen bland medlemmarna.

Vi har naturligtvis påtalat de brister i projektering och byggnation som varit för Peab. Vi kommer successivt informera er vidare om projektet och färdigställande-datum.

De som fått fiber installerat hittills är ca 80 st fastigheter i Jössefors och ett 20-tal till kommer förhoppningvis att få installerat innan nyår eller strax därefter. Resterande fastigheter kommer att bli installerade så fort tjälen släppt och tomtgrävning kan ske utan att gräsmattor och grusgångar förstörs och att återställning kan ske på ett bra sätt.

Nu när vintermånaderna kommit och tjälen slagit till så sker ingen mer tomtgrävning. Flera medlemmar har också avböjt tomtgrävning under vintern på grund av för stora ingrepp på tomten. Det som händer närmaste tiden är fiberblåsning, svetsning av fiber samt ihopkoppling av de olika fiberområdena.

De fastigheter som Peab meddelat oss inte kommer att få fiber förrän efter vintern har fått separat mejl från föreningen tidigare idag eller brev postat. (Fick felmeddelande på några e-adresser)

Återställning av alla vägar och grönytor kommer att ske innan slutbesiktningen.

Föreningen svarar helst på frågor via mejl till info@jossebygdensfiber.se.

Vi vill samtidigt önska ALLA våra medlemmar en riktigt God jul och ett Gott Nytt År!

Styrelsen
Jössebygdens Fiber

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *