Om Jössebygdens Fiber

Orgnr: :769631-2029
Firma: Jössebygdens Fiber Ekonomisk förening
Bankgiro: 5032-7352

Swish: 123 594 98 96
Adress: c/o Henrik Samuelsson
Kärrsmossen Nystuga
671 91 ARVIKA
Säte: Värmlands län, Arvika kommun

Stadgar för Jössebygdens Fiber Ek förening

Historik

7 juli 2015 startades projektgruppen KKP Fiber av Henrik Samuelsson och Urban Andersson i Kärrsmossen. De båda hade var för sig tagit kontakt med Arvika Kommunnät för att höra hur det gick med fiberanslutning av Kärrsmossen. Gruppen utökades med Christer Bylund, Rickard Alfredsson, Ida Alsterhäll och Lennart Olsson.

Projektgruppen beslöt att göra en undersökning om det fanns intresse i bygden för att ansluta sig till fiber. Och visst fanns det intresse! 70 hushåll av ca 90 st totalt visade sig vara intresserade. Ca 77%!

V beslöt därför att gå vidare och bilda KKP Ekonomisk förening. KKP står för Kärrsmossen-Koppsäng-Prästgården. Vi kunde inte hitta på något fyndigare namn helt enkelt. Den 20 september 2015 bildades föreningen vid ett möte i Högvalta Bygdegård.

I november fick vi ett förslag från en tilltänkt leverantör att även inkludera Jössefors i vårt område. Det lät som en bra idé. så under en ajournering av ordinarie styrelsemöte den 12 november 2015, bildade vi Projektgruppen Jössebygdens Fiber med syfte att så snabbt som möjligt informera Jösseforsarna om att vi hade nåt på gång. Redan på lördag f m den 14 nov hade vi delat ut ca 300 flygblad till hela Jössefors-området.

Gruppen bestod av styrelsen i KKP Fiber Ek förening.

Den 3 december 2015 bestöt en extrastämma i KKP Fiber Ek förening att byta namn till Jössebygdens Fiber Ek. förening.

Den 17 december skrev vi avtal med PEAB och Zitius om att bygga ett fibernät i vårt område.