Fiberinfo sept 2016

TOMTGRÄVNING
På måndag förra veckan kom det till föreningens kännedom att tomtgrävningen hade startat. Jag gjorde då personligen ett besök på Borres väg på måndag kväll för att kolla upp detta. Jag såg då att grävning hade skett med en mindre grävmaskin.

På tisdag hade vi möte med Peab och vi tog upp detta med dem. Vi fick till svar att entreprenören inte hade tillgång till mindre maskiner än, men förhoppningsvis skulle de få så snart som möjligt. Den bokade maskinen hade havererat. Vi hade vid det tillfället inte fått in några klagomål mer än om avgrävda ledningar. Peab lovade att ta hand om allt framöver så vi skulle inte behöva göra något mer. I det läget hänvisade jag er då till Viktor.

Rösterna från er medlemmar blev mer högljudda under veckan så på torsdag beslutade Peab och Brunskogs Gräv att avbryta tomtgrävningen med maskin. Emil, Linus m fl på Brunskogs Gräv slet då och handgrävde fyra tomter för att inte orsaka några mer större ”skador”. Tack!

Så tills de mindre ”tomtgrävningsmaskinerna” anländer så är det alltså paus i tomtgrävningen. Om detta påverkar tidplanen är okänt i dagsläget.

Alla som vid projekteringen uppgivit att de ska kontaktas innan grävning kommer att bli kontaktade.

LEDNINGSKOLLEN
Nu är det hög tid att beställa utsättning av ledningar på den egna tomten om du inte är säker var ledningarna går.

TOMTPROJEKTERINGAR
Det återstår ca ett 20-tal projekteringar men just nu har de tagit en paus för att utföra viktigare arbetsuppgifter i projektet.

Ang återkoppling av projekteringen som skulle ha skett via e-post så har de i många fall inte skickats ut p g a tekniska problem. Viktor har idag tagit hand om problemet och ni kommer inom kort att få den levererad.

ÖVRIGT
Tryckning av rör genom 172:an har genomförts i Jössefors.

Grävningen i norra delen av Jössefors kommer Arvika Kommunnäts entreprenör att ta hand om till att börja med.

Återställning/asfaltering av gator och vägar kan ske först när all fiber är blåst ut till respektive fastighet. Blåsningen i stamnätet beräknas börja inom kort.

Absolut sista dag för efterbeställning av fiberanslutning är den 30 september.

Nästa betalningsdatum är 30/10. För er som ska betala 15.000:- är detta sista betalningen!

Ang vår beställningsportal QMarket så undersöker vi möjligheten att öppna upp vårt område redan nu.

Peab kommer under närmsta tiden att lämna info i era brevlådor med kontaktuppgifter för olika ärenden. Bl a så har de tillsatt en kundansvarig; Christos Sakalakis.

Hälsningar
Styrelsen gm Urban

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *