Beställning fiberanslutning!

Nu är det klart för beställning av fiberanslutning till din fastighet i Jössefors, Koppsäng, Kärrsmossen, Mastvika, Mosseberg, Prästgården m fl.

Beställning måste vara oss tillhanda senast 29 februari 2016 för att priserna ska bli de utlovade.

För att kunna beställa fiber måste du vara medlem i vår ekonomiska förening. Ansök om medlemskap.

Beställningsblanketten/anslutningsavtalet skickar vi  hem till dig för underskrift om du fyller i beställningsforumläret.  Beställ hem beställningsblanketterna.

Du kan även skicka e-post till info@jossebygdensfiber.se och beställa blanketterna. Vill du hellre att vi kommer hem till dig eller träffas personligen på annat ställe så fixar vi självklart det. Det är bara att kontakta oss. Kontaktuppgifter.

När vi fått din beställning kommer vi att skicka dig en faktura på anmälningsavgiften 5.000 kr. Den ska vara betald senast 2016-03-30. Du som bor i Jössefors kan välja att betala hela kostnaden, 15.000 kr, på en gång. Den ska också vara betald 2016-03-30.  Övriga, i KKP-området, kan också betala hela kostnaden direkt, men då vi har en pristrappa beroende på antal ansluningar så vet inte slutpriset än. Så till er återkommer vi med priset.

Tveka inte att kontakta oss om du har funderingar!

Är du med i Facebook så gå gärna med i gruppen Jössebygdens Fiber.

VI FÅR FIBER 2016!

8 thoughts on “Beställning fiberanslutning!

 1. marika johansson says:

  hejsan !
  om de mot all förmodan inte blir nåt fiberanslutning via Jössefiber. kommer man då få pengarna tillbaka.
  mvh marika

 2. Hej Marika!
  Ja, om det mot all förmodan och mot vad all expertis anser, inte blir fiberanslutning i Jössefors via oss så betalar vi tillbaka allt inbetalt förutom medlemsavgiften. Men nu jobbar vi på för att fylla orderboken till sista bladet! /Urban

 3. Örjan Olsson says:

  Hej!
  Hade inte möjlighet att delta på informationsmötet i Jössefors den 10/1, men var däremot med på det föregående informationsmötet. Vid det tillfället var PEAB:s representant mycket tydlig på att de skulle gräva ner fiber i Jössefors tätort om så bara en enda person skrev avtal, de var ”beredda att ta den ekonomiska risken”. Döm av min förvåning när jag idag läser i AN att det krävs 200 anslutningsavtal före sista februari för att avtalet med PEAB ska lösas ut. Vad gäller egentligen? Är det precis som i kommunalternativet så att det krävs ett minimantal, vilket i sig är rimligt, så är det väl bra om ni är tydliga på detta i er information?
  mvh Örjan

 4. Urban Andersson says:

  Hej Örjan och tack för att du intresserar dig för vårt fibererbjudande!

  Så här ligger det till:
  Det var först för ca en vecka sedan som vi i styrelsen förstod hela omfattningen av gränsen på 200 st anslutningar. Vi hade tolkat avtalet som så att det enbart var KKP-områdets maxpris som påverkades av antalet anslutningar. Men efter diskussioner med PEAB så har vi insett att vi hade misstolkat avtalet och vi förstår även PEABs ändrade inställning för vi har förändrat förutsättningarna ganska radikalt för dem.

  Vi hade i början av december ett nära samarbete med tre andra föreningar och ett samgående var på gång vilket skulle innebära att antalet möjliga anslutningar var ca 1 400 st i ett stort sammanhängande område från Jössefors till Långvak och upp till Ingersbyn Då vaknade Arvika Kommunnät till och tog till drastiska metoder för att återerövra de övriga områdena. Högvalta och Racken valde då AKNAB istället. Ullen funderar fortfarande….

  Vi däremot fortsatte på den inslagna vägen då vi har stort förtroende för PEAB och föredrar ett större utbud av tjänsteleverantörer. Vårt erbjudande har heller inga nätavgifter. Med dagens avgift i konkurrerande nät tjänar vi 6000 kr på 10 år att välja Jössebygdens’ Peab-alternativ.

  Vi tycker att vi har ett kanonerbjudande och vi har starka, stora leverantörer som backar upp oss. Vi ser därför sannolikheten att vi inte bygger fiber 2016 som mycket låg.
  Men självklart hänger det på att ni också ser de fördelar vi i styrelsen ser och pratar positivt om oss i allmänhet, men om vikten av fiberanslutning i synnerhet.

  I KKP-området har vi nu ca 77 % av alla hushåll som medlemmar. Om vi överför den procenten till Jössefors så innebär det 213 st Jössefors-hushåll. Totalt med KKP 284 st….

  Nu satsar vi allihop på fiber 2016!

  • Tycker ni ska vara mer tydligen när ni skriver om vad man ”tjänar” eftersom det är ju bara om man inte beställer någon tjänst.
   Tror inte det är så många som skaffar fiber utan att bruka det. Då kommer nätavgiften inbakad i abonnemangsavgiften så ni kan inte säga att ni inte betalar någon nätavgift. Det är ju bara om man inte väljer att aktivera fibern.

   • Hej Sören! Om vi ser på direkta kostnader för installation av fiberanslutningen så ”tjänar” man 2.700 kr på att välja Jössebygdens Fiber istället för Arvika Kommunnät. Så långt är vi överens.

    Om man sen t ex väljer abonnemanget Boxer Trippel så kostar det via ”oss”, dvs QMarket 499:-/mån.
    Väljer du samma abonnemang via kommunnätet så kostar det där också 499:-/mån.
    MEN, i kommunnätet tillkommer då dessa, numer berömda, 50 kr/mån i nätavgift.
    Beställer man tjänsten via Boxers hemsida så kostar den där också 499:-
    Så någon nätavgift i ordets rätta bemärkelse existerar inte i ”vårt” nät.

    Däremot kan det finnas prisskillnader för tjänsterna i de olika näten.
    T ex om vi ser på om man bara skulle beställa en bredbands-tjänst:
    Bahnhof 100/10 kostar via oss 269 kr/mån och hos AKNAB 259:-/mån + nätavgift 50 kr.
    Bahnhof 100/100 kostar via oss 339 kr/mån och hos AKNAB 319:-/mån + nätavgift 50 kr.
    Bahnhof 250/100 kostar via oss 369 kr/mån och hos AKNAB 479:-/mån + nätavgift 50 kr.
    T3 100/10 kostar via oss 235 kr/mån + och hos AKNAB 232 kr/mån + nätavgift 50 kr.

    Den inbakade nätavgift du pratar om gör inte tjänsterna dyrare i exemplen ovan i alla fall.

    Hälsningar
    Urban Andersson
    Jössebygdens Fiber
    tel 070-533 48 82

 5. Niklas Räjert says:

  Hej. Jag gjorde en beställning på nätet för några veckor sedan, men har ännu inte fått hem några papper. Sista anmälningsdatum närmar sig så det vore bra om jag hinner skriva på.
  Med vänlig hälsning Niklas

  • Hej Niklas!
   Det är jag som tar emot dessa beställningar av avtal. Av någon anledning fick jag för mig att du redan hade beställt så därför skickade jag aldrig ut avtalet till dig. Men jag ser nu i registret att du inte låg som klar. Avtal kommer i postlådan i morgon eftermiddag! Tack för att du hörde av dig!

   Hälsningar
   Urban

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *